Zeilvakantie Sint Maarten

Zeilvakantie in Sint Maarten

De ideale manier om uw vakantie in Sint Maarten compleet te maken

Een zeilvakantie in Sint Maarten brengt u de perfecte mix tussen eilandhoppen en cruisen over azuurblauw water. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen een langere en uitdagendere zeiltocht te maken. Of wellicht maakt je liever korte stops en neem je een duik in de ene na de andere baai. Onderweg kun je jezelf vermaken met andere activiteiten. Denk bijvoorbeeld eens aan snorkelen, duiken of waterskiën. Niet zo sportief? Neem eens een cocktailtje en geniet van de wereld om je heen.

Met Nautal´s aanbevelingen voor uiteenlopende zeiltochten, verschillend in lengte en duur, heb je meer dan genoeg keuze. Kom meer te weten over Sint Maarten, en lees met ons mee!

Eiland Sint Maarten

Het eiland Sint Maarten

Wat maakt een zeilvakantie in Sint Maarten zo´n speciale bestemming?

Sint Maarten brengt je het beste van twee werelden. Het is een mengelmoes van twee nationaliteiten. De helft van het eiland is Frans, en de andere helft is Nederlands – natuurlijk wel met een Caribische twist! Kan jij een betere cocktail bedenken?

Door middel van de door ons samengestelde zeiltochten zul je zien dat Sint Maarten rijk is aan talloze havens die het bezoeken waard zijn. Sint Maarten is één van de eilanden die samen de Benedenwindse Eilanden vormen. Elk eiland is uniek, en huist eigen karakteristieken. Dit geeft je daarmee de mogelijkheid elke dag een unieke ervaring te hebben! Een paar voorbeelden zijn Crocus Bay, Basseterre en Anse Colombier.

Marigot is de hoofdstad van het Franse gedeelte van Sint Maarten. Hier tref je vele boetiekjes, luxe winkels en bijzondere kunst aan. Veel zeilvakanties in Sint Maarten beginnen hier, in de haven genaamd Port Fort Louis. De haven is beroemd om de vele imposante jachten en luxe faciliteiten. Philipsburg is de charmante en magische hoofdstad van het Nederlandse Sint Maarten. Veel zeilvakanties eindigen hier omdat er een ruime keuze is aan havens. Deze Nederlandse hoofdstad is een mengelmoes van rijke culturen en charmes. Een fantastische manier om jouw onvergetelijke zeilvakantie in Sint Maarten af te sluiten. Of, afhankelijk van je route, een prachtige tussenstop.

Zee Zeilen Sint Maarten

Het azuurblauwe water van Sint Maarten

Voor wie is een zeilvakantie in Sint Maarten het meest geschikt?

Een zeilvakantie in Sint Maarten is het meest geschikt voor degenen met iets meer ervaring. Er zijn stevige winden aanwezig en matige zeeën op deze prachtige locatie. De drukste tijd van het jaar is in December, en de rustigste in de zomermaanden. Tijdens de winter zijn er voornamelijk noordoostelijke en zuidoostelijke passaatwinden. Gedurende het hele jaar ligt de temperatuur rond de 26ºC. Als je nog nooit eerder gezeild hebt, neem dan even een kijkje naar deze handige gids over hoe je de geschikte boot vindt!

Wat valt er nog meer te ontdekken in Sint Maarten?

Een zeilvakantie in Sint Maarten is ook ideaal voor degenen die van shoppen houden. In Philipsburg kun je namelijk tax free winkelen! Daarnaast is dit eiland het kleinste gebied ter wereld dat uit twee afhankelijkheden van landen bestaat. Alhoewel de grens zo goed als niet opgemerkt wordt, zonder ook maar een bord, zijn er wel duidelijke verschillen tussen de twee delen door het contrast in nationaliteiten.

Zeilen landschappen

Het prachtige landschap van Sint Maarten

Dit prachtige eiland brengt voor ieder wat wils. Voor liefhebbers van bijzonder en experimenteel eten, Sint Maarten geeft je de kans nieuwe smaken te ontdekken. Ervaar de perfecte combinatie van Europees en Caribisch eten, de droom van iedere connoisseur! Het lokale eten is een weerspiegeling van het zonnige klimaat, de enthousiaste houding van de locals en de levendige traditionele muziek. Hou je van BBQen? Breng dan ook zeker even een bezoekje aan de beroemde bijeenkomsten op een van de stranden van Sint Maarten. Sluit de avonden van jouw zeilvakantie in Sint Maarten af met avontuurlijke verhalen van andere zeevaarders, en deel jouw ervaringen met hen.

Vuurkamp Zeilen Sint Maarten

Geniet van een BBQ op het strand van Sint Maarten

Hoe kom ik in Sint Maarten?

Het eiland heeft een internationaal vliegveld aan de Nederlandse kant en een regionaal vliegveld aan de Franse kant. Het is daarom niet alleen makkelijk bereikbaar vanuit Zuid Amerika, maar ook vanuit Europa en Nederland. Ook is er het gehele jaar door een veerdienst van Voyager tussen Sint Maarten en Saint-Barthélemy, vertrekkend vanaf Marigot of Oyster Pond. Ook Rapid Explorer verzorgt het hele jaar veerdiensten. Zo zijn er bijvoorbeeld vijf retour diensten tussen Sint Maarten en Saint-Barthélemy. Het is dus geen enkel probleem jouw zeilvakantie in Sint Maarten aan te vullen met bezoekjes aan andere eilanden in de Caraïben.

Klinkt dit als muziek in je oren? Dan weten we zeker dat een boot huren en jouw zeilvakantie in Sint Maarten te beginnen, jou een onvergetelijke ervaring zal geven!

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *