4 dagen tocht sint maarten

4-Daagse Zeiltocht: De Caribbean – Sint Maarten

Verlies jezelf in de kristalheldere wateren van Sint Maarten en de Benedenwindse Eilanden in 4 dagen

Huur een boot in Sint Maarten en geniet van een zeiltocht door de Caribbean en de Benedenwindse Eilanden. Door de korte en langere afstanden tussen de eilanden, kun je zowel kiezen voor langere tochten als voor korte stops. Hoe dan ook, je zult je niet vervelen tijdens je zeiltocht door de Caribbean, zeilend van de ene naar de andere baai. De zeiltocht die wij voor je hebben samengesteld is een mix van lange en kortere afstanden, en is bedoeld voor zeilers met een gemiddeld niveau. Er zijn adembenemende stranden te ontdekken en een unieke selectie van het Caribische nachtleven. Perfect dus voor koppels of groepen!

Start jouw 4-daagse zeiltocht in Marigot Bay

Deze kaart geeft je een overzicht van waar de zeiltocht je naar toe zal brengen:

Zeiltocht sint maarten

Kaart van de route van de 4-daagse zeiltocht

Dag 1: Van Marigot Bay, Sint Maarten naar Road Bay, Anguilla (18 nm)

Dag 1 van jouw onvergetelijk zeiltocht zal beginnen op Marigot Bay. Marigot Bay bevindt zich aan de westkust, in het Franse gedeelte van Sint Maarten. Hier kan je proeven van de historische charme dat dit betoverende eiland te bieden heeft. Marigot Bay werd de hoofdstad van Sint Maarten toen Lodewijk XVI de koning van Frankrijk was (1774-1793). Als je de mogelijkheid ziet om, voordat je aan je zeiltocht door de Caribbean begint, nog even iets te bezoeken, ga dan naar het oude Fort Louis.

Rondom de haven vind je vele luxueuze winkeltjes waar je even een kijkje kunt nemen voordat je je naar je charter boot begeeft. Je kunt jouw Nautal charter boot ophalen bij Marina Fort Louis, ook in Marigot Bay. Deze haven biedt veel faciliteiten, zoals water, brandstof, douches, wasservice, internet, en een bank. Zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt tijdens je 4-daagse zeiltocht verzamelt!

Zeiltocht Caribbean

Start je zeiltocht rondom Sint Maarten vanaf Marigot Bay

Road Bay, Anguilla

Na een aantal uur voorbereidingen en het leren kennen van je boot, is het de hoogste tijd deze mooie haven verlaten. Na een kleine tocht kom je aan bij een zelfs nog mooiere bestemming: Road Bay, Anguilla. Grijp je kans en meer onderweg aan bij het strand van Grande Case. Neem een duik of ontspan je op op het voordek, en neem de overweldigende uitzichten in je op van de Pic Paradis Berg in de verte.

Wanneer je aankomt in Road Bay, ergens aan het eind van de middag, neem dan de ongerepte Caribbean in je op. Laat je anker vallen in de belangrijkste haven van Road Bay, en check in bij de douane. In de avond meer je namelijk aan in Stoney Bay, Marine Park. Voor de ligplaatsen in deze haven betaal je slechts een kleine vergoeding, en worden aangeboden volgens het ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ principe. In deze baai is er voldoende ruimte om aan te leggen. Nu de avond aanbreekt en je je maag hoort grommen, breng je een bezoekje aan een van de vele restaurantjes langs de haven. Daarna is er ook genoeg keuze om je avond af te sluiten in typische beach barretjes.

Wij raden aan Veya Restaurant te bezoeken, en je smaakpapillen te strelen met authentieke Caribische gerechten en een verscheidenheid aan zeevruchten. Oh, en er is hier ook live muziek! Win-win!

Dag 2: Van Road Bay, Anguilla naar Anse De Colombier, Saint-Barthelemy (23.75 nm)

Over de tweede dag van jouw exclusieve zeiltocht door de Caribbean zal je nog enthousiaster worden. Om je dag goed van start te gaan, raden we aan dat je je ochtend doorbrengt met alles wat Road Bay te bieden heeft. Road Bay is een van onze favoriete ligplaatsen van de Benedenwindse Eilanden. Net als de rest van het eiland, is deze baai laidback. Als duiken iets is wat je graag doet, dan raden we ook zeker aan dat je hier wat langer doorbrengt. Met zeven tragisch gezonken oude scheepswrakken, en thuis aan iedere tropische vis die je maar kunt bedenken, is deze populaire duiklocatie er een die je niet mag missen! Je kunt er ook andere watersporten beoefenen zoals snorkelen, windsurfen en jetskiën.

Neem jezelf mee uit lunchen bij Johnno’s bar. Johnno’s Beachfront Restaurant is de perfecte plek alle aspecten van het eiland te combineren. Het strand, de mensen, en het eten! Haal het meeste uit de levendige atmosfeer en geniet van geweldig eten, muziek, verkoelende drankjes en een heerlijke tijd. Daarna is het tijd om te zeilen naar het uiterste westelijke topje van St. Barthelemy: Anse De Colombier. Deze zeiltocht is net iets langer dan die van gisteren, maar zeker de moeite waard! Maak onderweg ook zeker even een korte stop in op het eiland Ile Fourche, dat volledig bezaaid is met cactussen en kuddes wilde geiten.

Zeiltocht Anse de Combier

De prachtige bij van Anse de Combier

Anse de Combier

Terwijl je aan komt varen bij Anse de Combier, zul je een paard-vormige baai zien van glanzend turkoois water. Je kunt hier gratis aanmeren! Maar het wordt nog beter… Er is meer dan genoeg ruimte! Eenmaal aangekomen bij Anse de Colombier, bezoek dan de fantastische snorkel locaties. Je zult hier waarschijnlijk meer vissoorten zien dan in een groot aquarium! En neem ook zeker van ons aan dat ook de kleine eilandjes rondom Ile de la Pointe geweldige plekken zijn om de onderwaterwereld te ontdekken. Met een beetje geluk zie je zelfs zeeschildpadden en roggen!

Zorg er ook voor dat je voor het avondeten de noordzijde van het strand bezoekt. Volg de trappen die je zullen leiden naar de top van de piek. Onderweg kom je heerlijk ruikende bloemen en cactussen tegen. Eenmaal bovenaan de piek, zul je verwelkomd worden met een prachtig uitzicht over het hele gebied.

Zeilen Sint Maarten

Maak een wandeling naar het noordelijke gedeelte van Anse de Combier

Dag 3: Van Anse De Colombier, Saint Barthelemy naar Philipsburg (13.06 nm)

Rise and shine, want je moet vroeg op voor de derde dag van jouw geweldige zeiltocht door de Caribbean. Neem vlug een ontbijtje en zeil dan terug naar Sint Maarten. Hier zul je Philipsburg bezoeken, de hoofdstad van het Nederlandse gedeelte. Om de zeiltocht iets langer te maken, kun je er ook voor kiezen te stoppen voor geweldige snorkel ervaringen. Eenmaal aangekomen in Great Bay, is er een aantal havens waar je aan kunt meren. Als de hoofdstad is Philipsburg een geweldige plaats met alle faciliteiten van dien.

Rond lunchtijd kom je aan in Philipsburg. Zoals al eerder genoemd, kun je hier uit meerdere havens kiezen. Bel vooraf even en bekijk waar je het beste voor anker kunt gaan. Eenmaal aan wal, ga dan het centrum in en verlies jezelf in de vele activiteiten die deze plek te bieden heeft. Philipsburg is beroemd door de mengelmoes van diverse culturen en alles dat dat met zich meebrengt. Je kunt er taxfree winkelen, dus vergeet ook zeker niet even wat winkeltjes in te duiken. Koopjesjacht! Moe van ‘t shoppen? Laad jezelf dan weer even op bij de Ocean Lounge om voor een lekker hapje en een spannende cocktail.

Breng de avond relaxend door in rustgevende barretjes terwijl je aan een wijntje nipt. Toch nog op zoek naar wat avontuur? Ga dan naar een van de vele casino’s, clubs en andere uitgaansgelegenheden.

Zeilen langs baaien

Een prachtige baai op St. Barthelemy

Dag 4: Van Great Bay, Philipsburg terug naar Marigot Bay, Sint Maarten (14 nm).

Helaas helaas, de vierde en laatste dag van jouw zeiltocht door de Caribbean is alweer aangebroken! Maar wees niet getreurd. Benut de ochtend om even te ontspannen en rustig te snorkelen. Daarna zeil je terug naar je eerste en laatste bestemming, Marigot Bay. Hijs die zeilen en neem een laatste keer het betoverende Caribische landschap in je op.

We hopen dat je ontzettend genoten hebt van jouw zeiltocht door de Caribbean en dat je er de mooiste herinneringen aan hebt overgehouden. Tot de volgende zeiltocht…

Sint Maarten zeilen

Geniet van de laatste dag van de zeiltocht op Sint Maarten

Heb jij al eerder gezeild rondom Sint Maarten en de Benedenwindse Eilanden? Vertel ons dan over jouw ervaringen en de routes die je genomen hebt rond de eilanden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *