All inclusive op de Caribische wateren

All inclusive Curaçao: een nieuw perspectief

Waar denkt u aan bij een all inclusive vakantie op Curaçao? Waarschijnlijk aan een resort, ligbedjes aan het zwembad en onbeperkt eten en drinken. Kortom, een all inclusive Curaçao betekent onbeperkt genieten. En alhoewel wij bij Nautal maar al te goed op de hoogte zijn van een geliefde manier om dit te doen, brengen wij u graag een nieuw perspectief.

Onbeperkt genieten van Curaçao, betekent ook genieten van alle schoonheid van het Caribisch gebied. Lees hier meer over ons  perspectief. Een nieuwe, all inclusive manier om Curaçao op haar best te zien. All inclusive op de Caribische wateren.

all inclusive curacao

All inclusive vanaf het water

De ABC-eilanden

Curaçao is van de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) de grootste. Met een heerlijk klimaat, gezellige stranden, een diepblauwe zee, mooie koraalriffen en tropische vissen, is Curaçao het perfecte eiland om all inclusive van te genieten. Gelegen vlakbij Venezuela, ligt het eiland buiten de zogeheten orkaan-zone. Uw all inclusive vakantie zal dus zelden verstoord worden door tropische stormen. Mede door haar ligging is een boot huren in Curaçao ideaal om omliggende landen en eilanden te verkennen.

Het weer

Ook het weer staat toe in elke gewenste maand uw all inclusive vakantie op de Caribische wateren te starten. Op Curaçao heerst een tropische savenneklimaat, wat constante temperaturen met zich meebrengt. De jaargemiddelde temperatuur is overdag 31,2º en ´s nachts 25,6º. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 26,5º. De warmste maand is september met een gemiddelde temperatuur van 28,9º. Zelfs tijdens de periode die lokaal bekend staat als het regenseizoen, is het vaak heerlijk weer overdag. Af en toe valt er een klein buitje.

Januari, februari en maart zijn de drukste maanden op het eiland (het hoogseizoen). Als u de voorkeur geeft uw all inclusive vakantie door te brengen in een wat rustigere (en goedkopere) periode, dan kunt het best reizen vanaf eind april t/m juni, en september t/m halverwege december.

klimaat curacao

Curaçao stelt nooit teleur

De taal

Eén van de meest opmerkelijke dingen aan het eiland, is de cultuur. Op Curaçao zul je veel gebouwen aantreffen in de stijl van degene die je hebt in Nederland, maar dan geschilderd in prachtige pasteltinten. Maar het eiland heeft toch echt een eigen cultuur ontwikkeld, en daarmee ook een taal. Papiamentu (ook wel Papiamento) is de officiële taal. Het is een mix van Portugees, Spaans en Nederlands. Andere talen die er gesproken worden, zijn Nederlands, Spaans en Engels.

Curaçao vanaf het water

Zoals al eerder genoemd, leent de ligging van het eiland zich perfect om omliggende gebieden te verkennen. Alhoewel het heerlijk kan zijn om van uw ligbedje onbeperkt te genieten, is er niets meer all inclusive dan los van het Curaçao zelf, ook het Caribisch gebied eromheen te ontdekken. Denk bijvoorbeeld eens aan Klein Curaçao, Aruba of Bonaire. Een boot huren in de hoofdstad, Willemstad, om vervolgens op het voordek van een tropische cocktail te genieten. En dat terwijl u uitzicht heeft op de azuurblauwe wateren rondom Curaçao en vanaf uw boot de kleurrijke koraalriffen in duikt. Dat is ons idee van all inclusive.

Houdt u ook zo van een lekkere bbq? En bent u graag op het water? Het kan allebei! De speciaal gemaakte longboat, kan tot wel 28 personen vervoeren. En u had het waarschijnlijk al geraden: er is een BBQ aan boord. BBQ´en op het water dus! Met de schipper inbegrepen in de prijs, wordt u rondgeleid langs de kustlijn van Curaçao terwijl u geniet van heerlijke gegrilde hapjes. Neem een duik, ga snorkelen, en komt tot rust aan boord van deze fantastische BBQ boot!

bbq boot curacao

Ga aan boord van deze BBQ-boot!

Is dat niet uw idee van all inclusive? Ga dan aan boord van de Beneteau First 50, en laat de schipper u zeilen naar Klein Curaçao! Begin deze fantastische tocht in Willemstad aan de Spaanse Wateren, en geniet van een lunch en BBQ. Wist u dat Klein Curaçao een onbewoond eiland is? Het is de perfecte locatie voor zonnebaden, duiken, zwemmen en snorkelen!

boot huren all inclusive

Ontdek Klein Curaçao aan boord van de Beneteau First 50

Waar u ook voor kiest, Curaçao ontdekt u pas echt vanaf het water.

Nog niet uitgelezen? Of wilt u meer weten over onze suggesties voor zeiltochten in het Caribisch gebied? Lees hier dan meer over prachtige tochten van 4, 7 en 10 dagen!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *