Vaarvakantie in Griekenland

De regels voor het vaarbewijs in Griekenland

Wanneer je een boot gaat charteren op Lefkas of Corfu in Griekenland, moet je rekening houden dat de regels in Griekenland weer anders zijn dan in Nederland. Wist je dat Griekenland één van de meest strenge landen is wanneer het op een vaarbewijs aan komt? Met regels voor het vaarbewijs in Griekenland zit het namelijk zo.

Er moeten ten alle tijden twee personen met een Vaarbewijs 2 aan boord zijn van de boot óf de schipper moet een verklaring afgeven dat er een tweede persoon aan boord is met voldoende vaarervaring. Deze tweede persoon moet minimaal 18 jaar zijn.

Let op: Griekse autoriteiten zijn zeer streng wanner je vaarbewijs in Griekenland niet op orde is .

Een vaarbewijs 2 staat gelijk aan een ICC for inland and coastal waters. Meer over het ICC weten? In ons blog Vaarbewijs in Spanje. Welke heb je nodig? Staat het ICC uitgelegd.

vaarvakantie griekenland

Wat nog meer?

Wanneer je in Griekenland gaat varen is het verstandig om even na te gaan wat je precies allemaal bij je moet hebben. Dit is een lijst van verplichte documenten in Griekenland:

  • ICC for inland and coastal waters/ vaarbewijs 2
  • ICP
  • Crewlist
  • BTW bewijs

Verder is het aan te raden een bootverzekering te nemen met minstens WA-dekking. Dit vanwege het financiële risico, omdat het niet zeker is of de andere schepen in het buitenland WA-verzekerd zijn.

vaarvakantie griekenland

Mykonos

 

Aanvullende regels

Wanneer je een bezoek brengt aan een andere haven moet je belasting betalen. Dit kun je aanvragen bij de havenmeester ter plaatse.

Verder dient de schipper bekwaam te zijn met de omgang van de boot, te kunnen ankeren en kunnen af- en aanmeren in alle omstandigheden. Ook moet hij of zij in staat zijn te navigeren en op elk moment zijn of haar positie te kennen.

Naast een blog over vaarbewijzen in Spanje hebben wij ook een post over vaarbewijzen in Kroatië. Die vind je hier.

Volgende week: ‘Vaarbewijs in Italië. Wat zijn de regels?’

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *