Zeeland

De vijf beste stranden van Zeeland voor uw zeilvakantie

De Zeeuwse kust heeft dankzij de vele schiereilanden een lengte van bijna 500 kilometer. Een plek bij uitstek dus om een strandvakantie door te brengen. En die lange kust biedt ook talloze mogelijkheden om te zeilen. Want open water leent zich uitstekend voor het huren van een zeilboot. Hiermee vaart u door de natuurrijke omgeving van Zeeland en zijn stranden.

Zeeland met zijn traditionele boten en kleurrijke huizen maken het tot een uniek landscha

Zeeland: de stranden die u niet mag missen

Het is in Zeeland op de stranden heerlijk toeven. Gaat u naar deze provincie met de meeste zonuren van heel Nederland en bent u benieuwd welke stranden de moeite waard zijn? Wij hebben de vijf mooiste stranden van Zeeland voor u onder elkaar gezet:

  • In het zuiden van Zeeland ligt Zeeuws-Vlaanderen met de bekende badplaats Cadzand. De schone en rustige stranden nodigen uit tot een bezoek. Tijdens een wandeling langs de kust kunt u er haaientanden vinden.
Foto van het prachtige strand van Cadzand
  • Het Banjaardstrand is meerdere malen uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland en is op sommige plekken 500 meter breed.
  • De badplaats Zoutelande ligt in het westen van Walcheren, de grootste streek van Zeeland. Hier staan typisch Zeeuwse strandcabines, en achter het strand liggen hoge duinen.
Zoutelande met zijn lange stranden en schone zee
  • Op de stranden van Oostkapelle kunt u uitstekend terecht met uw trouwe viervoeter. Met name het strand bij Berkenbosch is hondvriendelijk, en in het strandpaviljoen kunt u dan ook terecht voor hondensnacks en -speelgoed. Bovendien maakt u vanuit Oostkapelle prachtige zeiltochten over de uitgestrekte wateren.
  • Wilt u een boot huren op het Veerse Meer, dan komt u daar op de kleine strandjes helemaal tot rust. Hier liggen onder andere de strandjes Geersdijk, De Kleine Piet en De Grote Piet.
Het Veerse Meer is een kunstmatig meer in de provincie Zeeland

Vaar in Zeeland de stranden voorbij

Gaat u een boot huren in Zeeland, dan ziet u de strijd van Nederland met het water overal terug in de Deltawerken. Zowel in de Oosterschelderkering als bij de imposante Zeelandbrug en de hoge dijken. Als gevolg van de sterke stroming volgt u in de Deltawateren slingerende vaarroutes. Om aan te meren kunt u onder andere in de havens van Veere, Vlissingen, Yerseke en Bruinisse terecht. Vanuit Tholen, Colijnsplaat, Goes en Zierikzee vaart u zo de Oosterschelde op.

Uitzicht op het monumentale Middelburg

Ook in de steden zelf is van alles te doen. Zo bezoekt u de hoofdstad Middelburg met de abdij en de Lange Jan. Of u loopt over de Markt die grenst aan het stadhuis. Ook de gezellige Zeeuwse steden Goes en Vlissingen zijn een bezoek zeker waard. Of u nu graag een terrasje pakt en winkels aandoet, of historische bouwwerken bezichtigt. Dit kan in het voor- en najaar, maar vooral in de zomer is het op het water goed toeven. Verken vanuit een boot op een bijzondere manier Zeeland en zijn stranden. Geniet van het uitzicht op zeehonden, kustplaatsjes en de vele zeearmen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *