een boot in Rotterdam

Geniet van een dag zeilen op een boot in Rotterdam

Rotterdam is de grootste havenstad van Europa. En hoewel u daarbij misschien direct aan containers en goederen denkt, kunt u in de stad ook uitstekend watersporten beoefenen. Onder andere de Kralingse Plas en Rottemeren lenen zich hier uitstekend voor. Maar ook de Maasvlakte en de omgeving van Hoek van Holland behoren tot de opties. Wilt u lekker varen in Rotterdam, dan kunt u op deze plassen en meren een boot huren.

Wanneer een boot in Rotterdam huren?

Varen in Rotterdam is prachtig in de zomer, maar ook tijdens de warmere dagen in de lente is het er prima toeven op het water. Geniet van de skyline van Rotterdam, of juist van de natuurgebieden met Hollandse vergezichten. Breng een bezoek aan de haven die tot 2004 de grootste ter wereld was, en laat u informeren over de geschiedenis ervan. Een andere bezienswaardigheid vanaf het water is het stoomschip SS Rotterdam. Maar een boot huren in Rotterdam is om nog meer redenen de moeite waard. Ook op het land is van alles te zien.

Bezoek iconische gebouwen per boot in Rotterdam

Of u hem nu vanaf het water bezichtigt of eroverheen loopt, de Erasmusbrug is een van de iconen van Rotterdam en dat is niet voor niets. De brug, die ook wel bekendstaat als de Zwaan, is prachtig vormgegeven. Een ander bekend bouwwerk is de Euromast, met een hoogte van wel 185 meter. Bezoekt u deze toren, dan hebt u 360 graden uitzicht over de stad en zijn omgeving. De Euromast heeft ook een restaurant waar u nog wat langer kunt genieten van het uitzicht. Een recenter icoon van de stad is de Markthal, een kleurrijk bouwwerk vol winkels, restaurants en groente- en fruitkramen. Ten slotte zijn er nog de kubuswoningen, die tegenover de Markthal staan. Deze woningen, ontworpen door Piet Blom, zijn neergezet tijdens de opbouw van Rotterdam na de verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog. Er worden rondleidingen gegeven en u kunt de Kijk-Kubus bezichtigen.

een boot in Rotterdam

Andere bezienswaardigheden in Rotterdam

Rotterdam heeft diverse musea, zoals het Natuurhistorisch Museum in Museumpark Rotterdam. Vlakbij liggen ook de Kunsthal, Huis Sonneveld en het Chabot Museum. De uitgebreide dierentuin Diergaarde Blijdorp bevindt zich al sinds 1938 op dezelfde locatie, maar is sindsdien aardig uitgebreid. Bekijk dieren in hun natuurlijke habitat dankzij de onderverdeling in Oceanium, Arctica, Amerika, Afrika, Europa en Azië.

Gaat u ook zeilen in Rotterdam? Lees dan eerst wat met betrekking tot een vaarbewijs in Nederland de regels zijn. Zo gaat u goed voorbereid op reis.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *