Eerste keer boot huren

Eerste keer boot huren – Wat te doen?!

Bij Nautal zien we dat veel klanten toch nog onwetend zijn over wat nou handig is om te doen of mee te nemen wanneer ze een dag, week of zelfs meerdere weken gaat varen. Wij zien dit vooral bij onze nieuwe klanten die voor de eerste keer een boot huren. Want, wat gebeurd er precies als er iets kapot gaat? Of wat doen we als een eigenaar zegt dat jullie het trappetje kapot hebben gemaakt, terwijl die al kapot was! Natuurlijk komt het ook eens voor dat een eigenaar de kapotte trap bij een eerdere verhuur over het hoofd gezien heeft. Heel vervelend voor jullie, maar ook de eigenaar is maar een mens! Een probleem dat soms niet te voorkomen is.. Tot nu! Om dit soort problemen te voorkomen én jullie het hele check-in/out process makkelijker en duidelijker te maken heeft Nautal een simpel stappenplan voor jullie gemaakt. Zo wordt je eerste keer boot huren nog leuker!

Stap 1

Download de app! Welke app hoor ik je denken.. Nou Nautal heeft speciaal voor haar klanten, jullie dus, een speciale app gecreëerd om het hele check-in/out process te vermakelijken. Ook helpt deze app jou onenigheden met de eigenaar te voorkomen én heeft de app nog een paar andere interessante functies. Zo sta jij sterker in je schoenen en heb je een extra zekerheid achter de hand. HANDIG! (klik hier voor iOS en hier voor Android).

Het is wel aangeraden om de app thuis of in je hotel/appartement alvast te downloaden en te bekijken, anders sta je te stuntelen tijdens de check-in. Niet zo’n relaxte start..

Nautal-app-clients

Nautal app

Stap 2

Wanneer je de app voor het eerst opent vraagt deze om je locatie te delen. Het hoeft natuurlijk niet, maar is wel handig tijdens het varen én zo kan je ook nog eens leuke spots vinden.

Wanneer je de app opent brengt deze je gelijk naar de weerpagina. Hier kan je onder andere de temperatuur, windkracht en de hoogte van de golven checken. Links bovenin zit de menu knop. Hier vind je onder andere de kopjes ‘Boot huren’, ‘Weer’, ‘Bezienswaardigheden’, Kompas, ‘Instellingen’ en, wat ik het meest belangrijke vind, de checklijst.

Klik op ‘Checklijst’ en daarna ‘Creëer nieuwe’.

Stap 3

Nu je in de checklist bent kan je de boot gaan checken. LET OP: Doe altijd een rondje om (zo ver dat kan) en in de boot met de eigenaar. Zo weten jullie beiden de staat van de boot voordat je ermee gaat varen. Het is heel normaal om dit te doen, dit doe je ook als je bijvoorbeeld een auto huurt!

Terug naar het checken. Bij stap 1 bekijk en check je het exterieur van de boot. Is de zwemtrap heel? Zijn er roeispanen? Is het heel en aanwezig klik dan op het vinkje. Mist het of is er iets kapot? Druk op het kruisje en maak een foto! Het maken van een foto is erg belangrijk, want dat is jouw bewijs materiaal. In stap 2 kijk je naar het interieur van de boot. In stap 3 check je de electronica en dingen zoals het brandstofniveau. De laatste stap is veiligheid. Alles gecheckt en eventueel foto’s gemaakt, top! Druk op ‘einde’ geef de checklijst een naam en LETS GO!

Check check dubbel check

Check check dubbel check

Na je trip

Na de trip lever je je boot (meestal afgetankt) weer in bij de eigenaar. Vergeet niet om je borg en eventueel ID/rijbewijs weer mee te nemen! Mocht de eigenaar constateren dat er iets mist of kapot is kunnen jullie samen door de checklist met foto’s gaan (dit doe je door op ‘Checklijst’ en daarna de checklijst aan te klikken van de boot). Zo ontstaan er geen onnodige problemen en kunnen jullie dit snel oplossen!

Mochten jullie er toch samen niet uitkomen kunnen jullie ons altijd bellen (+31 20 369 0791) of mailen (info@nautal.nl) en dan helpen wij jullie om hier samen uit te komen.

Extra tips

Wanneer je een boot huurt is het ook verstandig om, naast de eventuele mankementen, ook het volgende te weten voordat je vertrekt;

  • Zijn er nog andere bijzonderheden?
  • Wat is de diepte de kiel en wordt deze vanaf het water gemeten/getoond?
  • Wat is de draairichting van de schroef, hoe zit het met het wieleffect?
  • Hoe schakel ik van de ene watertank naar de andere?
  • Moet ik aanmeren in dezelfde ligplaats/box of niet?
  • Hoe laat moet ik uiterlijk terug zijn?
  • Moet ik de boot aftanken voor aankomst of niet?
  • Moet ik het water aanvullen?

Meestal staan deze punten vermeld in het boordboek of in de informatiebrief, maar voor de zekerheid is het handig om dit alvast van tevoren te checken.

Enjoy your holiday

Wat nog meer?

Neem de tijd om de boot te leren kennen en organiseer je eigendommen zodat ze makkelijk weer te vinden zijn, maar niet zomaar kunnen verschuiven of bijvoorbeeld in het water kunnen vallen.

Neem comfortabele en warme kleren mee. Zelfs als het overdag erg warm is, kan het in de avond goed afkoelen. Zorg ervoor dat je dus in ieder geval een jas of vest mee neemt.

Draag comfortabele, platte schoenen met lichte of rubberen zolen. Sneakers met zwarte zolen latent vlekken achter op het dek, en schoenen met hak zijn verboden.

Bewaar je spullen in een flexibele tas in plaats van een koffer. Dit zorgt voor betere toegankelijkheid en meer ruimte in de cabines.

Gooi nooit wat in het water. Watervervuiling is gevaarlijk en alle mogelijkheden watervervuiling te verminderen moeten worden genomen. Persoonlijk vind ik duiken en zwemmen erg leuk, dit wordt echter een stuk minder leuk als iedereen vanalles in het water gooit!

Houd er rekening mee dat je met alleen het huren van een boot er nog niet bent, zeker met week charters. Voor snelle motorboten of jachten moet je er rekening mee houden dat er nog aardig wat brandstof kosten bij kunnen komen. Ook ligplaatsen in andere havens dan de thuis- en aankomsthaven moeten nog betaald worden.

Het belangrijkste

Geniet van je dag of misschien wel meerdere dagen op het water. Relax, leer nieuwe dingen en ontdek nieuwe plekken. Het is jouw vakantie, en je hebt het verdiend 😉

Maak je eerste keer boot huren een succes!

We hebben ook een blog speciaal voor onze klanten die met kinderen gaan varen! Check het hier.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *