Friesland

Heerlijk uitwaaien tijdens uw Friesland-vakantie

In Friesland op vakantie betekent voor de meeste mensen zeilen. Want deze provincie bestaat voor een groot deel uit water. Zo liggen er de Friese meren en vaart u zo de Waddenzee en het IJsselmeer op.

Geniet dus nog meer van de provincie door een zeilboot. Vaar over de uitgestrekte wateren en langs de diverse eilanden, en breng aan wal een bezoek aan de gezellige steden en dorpen.

Friesland is een van de twaalf provincies waaruit het Koninkrijk der Nederlanden bestaat

Bezienswaardigheden tijdens uw zeilvakantie in Friesland

Gaat u een boot huren in Friesland, dan komt u tijd tekort om ieder water te bevaren. Tijdens een langere zeiltocht kunt u zowel op het IJsselmeer als op de Waddenzee varen. Maar ook de Friese meren, omringd door karakteristieke Friese dorpen, mag u niet missen. Een aantrekkelijke mogelijkheid is om een boot te huren in Sneek. In de zomer geniet u hier van de Sneekweek, met tal van activiteiten op en rondom het water en zeilwedstrijden op het Sneekermeer. De zomer is ook het mooiste seizoen om op de Friese wateren te varen. Vaart u toch in het voor- of najaar en staan er harde winden, dan vindt u op de vele Friese kanalen enige beschutting.

Sneek is de watersporthoofdstad van Friesland

Ook aan wal zijn er genoeg bezienswaardigheden om aan te doen. Zo brengt u een bezoek aan het Planetarium in Leeuwarden of het Afsluitdijk Wadden Center. Ook het Fries Scheepvaart Museum, het Jopie Huisman Museum en het Schaatsmuseum zijn een bezoek zeker waard. Of bezichtig andere historische bouwwerken in de Friese steden en bezoek de lokale markten. Tussendoor strijkt u neer op een van de gezellige terrasjes of geniet u van een maaltijd in een restaurant.

In Friesland op vakantie: de mooiste vaargebieden

Friesland heeft tal van prachtige vaargebieden om aan te doen tijdens het huren van een zeilboot. We helpen u graag om een mooie bestemming voor uw vaarvakantie te vinden:

  • De Elfstedenroute: de historische Elfstedenroute leent zich uitstekend voor een zeiltocht. Vanuit Heeg vaart u naar de Friese steden IJlst en Sneek, waar u aanmeert voor een middagje aan wal.
  • De Friese meren: vanaf het Heegermeer vaart u eenvoudig naar het Sneekermeer, het Slotermeer en De Fluessen. Met prachtige vergezichten en hier en daar gezellige drukte.
  • De Zuidwest-Frieslandroute: bent u van plan om meerdere dagen het meer op te gaan, dan is deze route van 86 kilometer lang zeer geschikt. U vaart over de Friese meren en kleine vaarten langs dorpjes en bruggen.
Foto met de charme van Lemmer

Friesland heeft dankzij zijn waterrijke karakter een groot aantal afvaarthavens. U kunt onder andere aanmeren in Harlingen, Makkum, Stavoren, Lemmer, Heeg, Dokkumer Nieuwe Zijlen, Balk en Sneek. Niet voor niets staat Friesland bekend als ideale locatie voor heerlijke zeilvakanties. Hier op het water is het heerlijk uitwaaien.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *