Vaarroute vanaf Ajaccio

Vaarroute vanaf Ajaccio

Vaarroute vanaf Ajaccio, Corsica

Ajaccio is een prachtige plek om uw vaarvakantie te beginnen. Ajaccio, de hoofdstad van Corsica, is gelegen aan de westkust van het populaire mediterrane eiland. Rondom Corsica  liggen diverse kusten die uitstekend te ontdekken zijn vanuit een zeilboot. Of het nou de romantische, dromerige baaien en stranden in het zuidoosten van Corsica zijn, of de sterke winden in het noorden. In Corsica heersen het hele jaar perfecte zeilomstandigheden. Vooral de stad Ajaccio is geschikt als uitgangspunt voor een vaarroute. Ajaccio staat bekend als de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte, die in 1769 hier het leven werd geschenkt.

Wie een vaarroute vanaf Ajaccio plant, kan zich verheugen op het meest interessante en schilderachtige deel van het eiland. De kliffen, die boven de zee uitstijgen, vormen een schilderachtig decor en de vele kleine zandstranden nodigen u uit voor een frisse duik in het heldere water. Ontdek met ons de westkust van Corsica met een vaarroute vanaf Ajaccio. In slechts zeven dagen leidt onze vaarroute u naar de mooiste plekken langs de westkust van Corsica. Vaar met ons mee op een unieke reis

Vaarroute Ajaccio

Het landschap aan de westkust van Corsica

Dag 1: Ajaccio op Corsica

We beginnen onze weeklange vaarroute vanaf Ajaccio in de haven van Tino Rossi en richten ons eerst naar de supermarkt om spullen in te slaan voor een week. We maken gebruik van de resterende tijd in Ajaccio om de smaak van de stad vast te leggen. Overal komen de voetsporen van Napoleon Bonaparte naar boven, en kan men de trots van de stad voelen. We aanschouwen de met bomen omzoomde lanen en smalle, charismatische straten van Ajaccio. Nadat we de sympathieke flair van de hoofdstad van Corsica ontdekt hebben, gaan we in de avond richting Sainte Barbe en ankeren we in de baai van Ajaccio. Hier genieten we van de idyllische omgeving tijdens het diner aan boord.

Vaarroute Ajaccio

De adembenemende baai van Ajaccio

Dag 2: Sagone op Corsica

Na een stevig ontbijt varen we verder naar Sagone. Het kleine vissersdorp is gelegen aan het einde van de grote baai en is in ongeveer 4 uur te bereiken vanuit Ajaccio. We maken gebruik van de tijd in Sagone om te gaan zwemmen in de baai en het gebied tot in detail te verkennen. Sagone behoort tot een deel aan Vico en deels aan de gemeente Coggia. Het rustige dorp strekt zich uit langs de Golf van Sagone tot aan Cargese, één van de belangrijkste steden van de regio. Ontdek de prachtige stranden en idyllische baaien, die in hun volle glorie in de Golf van Sagone verschijnen.

Voor wandelliefhebbers hebben we een kleine tip: maak een wandeling door de wilde, geurende bossen wat Sagone een unieke bestemming maakt. Vele vakantiegangers maken, bijvoorbeeld, op weg naar Crenosee een verfrissende duik in het heerlijke water na een lange wandeling. Wie liever geniet van rust en ontspanning op prachtige stranden zal ook van het resort van Sagone houden. Relax heerlijk op het brede strand van Sagone en verwen uzelf met de heerlijke zon. In de avond stoppen we bij een restaurant en genieten we van een typisch Corsicaans diner mer invloeden van de lekkernijen uit Frankrijk, Italië en Spanje.

Vaarroute Ajaccio

Uitzicht op de Golf van Sagone

Dag 3: Golf van Porto

De volgende zal onze route voortzetten langs de wilde kust en de indrukwekkende kloven richting de Golf van Porto. Tijdens onze ongeveer drie uur durende overtocht stoppen we in de bekende canyon “Swimming Pool”, dicht bij Cala di Palù. Hier gaan we snorkelen en de prachtige onderwaterwereld van Corsica verkennen. U zult versteld staan van de vele dier- en plantensoorten die je onder water kunt vinden.
Laat in de avond bereiken we de Golf van Porto, die in 1983 als UNESCO werelderfgoed werd uitgeroepen. Het prachtige landschap bestaat uit tal van kleine baaien en oranje rotsen, die er op een indrukwekkende manier bovenuit stijgen. Slechts 7 zeemijlen verderop ankeren we in de Girolata kreek, in het kleine vissersdorpje aan de Golf van Girolata. Girolata staat bekend om haar superieure schoonheid en de kleine Genuese toren, die wordt omgeven door kantelen. Vergeet niet om dit unieke fotomoment vast te leggen, voordat we de volgende ochtend het kleine dorp weer zullen verlaten.

Vaarroute Ajaccio

Girolata

Dag 4: Calvi

Na het wakker worden staat alweer ons volgende avontuur te wachten: we varen verder in de richting van La Scandola, een natuurgebied, wat ongeveer 4 uur varen van ons verwijderd ligt. Dit reservaat is een van de meest fascinerende geologische curiositeiten van Corsica en is ook een UNESCO werelderfgoed. Bewonder de wilde kusten en riffen dat het gebied een opvallende plek maakt. Het schiereiland heeft een unieke ligging in de Middellandse Zee en is alleen toegankelijk te voet of per boot. Houd in de gaten dat u alleen overdag hier kan aanleggen en dat er strenge regels zijn wegens duiken in Scandola. Echter heeft u grote kansen om vanaf de boot dolfijnen te zien, deze worden vaak aangetroffen in dit gebied. Na de lunch aan boord gaat de vaarroute vanaf Ajaccio verder richting Calvi fort. Wij ankeren in Port Xavier Colonna in Calvi en brengen de nacht door aan boord.

Vaarroute Ajaccio

Het natuurreservaat van Scandola

Dag 5: Girolata

De volgende ochtend gaan we vroeg uit de veren, zodat we genoeg tijd hebben om Calvi, de belangrijke Franse havenstad, te ontdekken. Zorg ervoor dat u een wandeling langs de prachtige haven maakt. Deze haven is omgeven door een mooie citadel, waarop men over de oude stad en Governor’s palace neerkijkt. Veel toeristen maken in de zomer gebruik van de vele restaurants rondom de haven van Calvi. Bovendien is Calvi door haar lange zandstranden, die tegen de stad aanliggen, bijzonder populair bij gezinnen. Ontspan op het witte zandstrand en geniet van een verfrissend drankje in een bar aan het strand voordat we onze vaarroute vanaf Ajaccio voortzetten.

Nadat we Calvi ontdekt hebben, varen we terug richting de Golf van La Revallata. Onze volgende stop op onze vaarroute vanaf Ajaccio is opnieuw Girolata. Wij krijgen maar niet genoeg van de indruk van het wilde, steile rood van graniet steene landschap ten zuiden van Calvi. We bewonderen de steile kliffen, de rode rotsen en de verlaten baaien als we de vaarroute naar Ajaccio voortzetten. Na ongeveer drie uur varen, kunnen we afmeren in Cala Vecchia, geniet hier van een diner aan boord en spendeer de nacht met uitzicht op een adembenemende decor.

Vaarroute Ajaccio

Uitkijkend over Calvi

Dag 6: Cargèse

Op de terugweg naar Ajaccio, gaan we vervolgens naar Cargèse. We bezoeken op onze weg een aantal plaatsen die we niet hebben bekeken op onze heenweg. Zo stoppen we bijvoorbeeld in Capo Rosso, het kleinste schiereiland aan het eind van de Golf van Porto. Van hieruit kunnen we genieten van het prachtige uitzicht op het natuurreservaat Scandola, de Golf van Girolata en de kust die leidt naar Cargèse. De laatste tussenstop vindt plaats in Cala di Palù, waarin we in het aangename turquoise water kunnen zwemmen. We gaan verder met onze vaarroute vanaf Ajaccio. In het begin van de avond komen we aan in Cargèse, de mooie en traditionele badplaats in het westen van Corsica. Cargèse is in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een populaire bestemming. Hier kunt u bijvoorbeeld één van de twee grote wandelingen maken, de Mare e Monti Nord of de Mare à Mare Nord.

Wanneer u liever in de stad blijft, heeft de stad een aantal activiteiten voor u in petto. De stad heeft een vriendelijke en uitnodigende sfeer gecreeërd onder meer door de felgekleurde huizen van de stad. Neem een wandeling door de mooie stad en proef de aangename sfeer. Zorg er in ieder geval voor dat u de twee kerken bekijkt, deze liggen niet ver van elkaar verwijderd. In de 17e eeuw woonde Grieks-orthodoxen en de Corsicanen, volgelingen van de rooms-katholieke kerk, samen op dit grondgebied. Na de opstand van de Corsicanen tegen Genoa, werden de Grieken verdeven van dit stuk land dat nu Cargèse genoemd wordt. Bezoek beide kerken en maak een reis door de tijd.

Dag 7: baai van Ajaccio

De volgende morgen varen we richting onze aankomst poort. Onze vaarroute vanaf Ajaccio loopt ten einde. Maar voordat we Ajaccio bereiken, ankeren we een laatste keer in de baai van Sagone. We maken gebruik van onze laatste stop om een flinke duik te nemen in de prachtige baai en varen in de middag richting Ajaccio. We eindigen onze spannende vaarroute van Ajaccio in de baai, dit was ook het begin punt van de tocht. Als u wilt, kunt u natuurlijk de reis voortzetten in de gezellige restaurantjes en cafeetjes in de haven van Ajaccio Revue.

Wat mag men niet missen op een vaarroute langs Corsica? Welke tips heeft u?