boot advertentie maken

Succesvol je boot verhuren. Onze tips.

In de vorige blog kon je alle voordelen lezen waarom je jouw boot moet verhuren. In de blog van deze week kun je alle stappen terug vinden voor wanneer jij je boot wilt uploaden in de backoffice van Nautal. Daarbij geven wij je tips om een boot zo goed mogelijk te laten scoren en hoe jouw boot dus het meest aantrekkelijk is voor de klant. Succesvol je boot verhuren bij Nautal!

Heb je nog geen backoffice account? Maak er dan eentje aan op Nautal.

Boot verhuren

Backoffice Nautal

Succesvol je boot verhuren doe je zo:

Stap 1

Al wel een account of heb je er net eentje aangemaakt? Log dan in via de website en klik op ‘boten’ klik daarna op ‘boot toevoegen’. In stap 1 van het process moet je de basis informatie van de boot verschaffen en de omschrijving. Dit is heel belangrijk omdat dit uiteindelijk de doorslag geeft aan een potentiële huurder. Wat moet je invullen:

 • Naam van de boot. Dit kan gewoon de naam zijn die op je boot vermeld staat, maar ook een andere naam. De naam is vooral bedoeld om communicatie tussen jou en Nautal makkelijker te maken.
 • Fabrikant. Veel mensen op google zoeken naar bijvoorbeeld een Bavaria. Wanneer je dus de fabrikant van jouw boot vermeld is de kans groter dat jouw boot hoger in de ranking komt en dus eerder gezien wordt door de klant. Staat de fabrikant van de boot er niet tussen? Gebruik dan vooralsnog “custom”, wij kunnen later de fabrikant toevoegen.
 • Model. Hetzelfde geldt voor het model, ook daar wordt op gezocht en kun je dus ‘punten’ mee scoren.
 • Bouwjaar. Ook het bouwjaar is voor sommige klanten van belang. De ene klant wil graag een nieuwere boot, de ander graag juist een wat oudere.
 • Laatste opknapbeurt. Wanneer je een wat oudere boot hebt kan de laatste opknapbeurt de doorslag geven aan de klant. Zo kunnen ze zien dat de boot word onderhouden en dat er geen problemen staan te wachten!
 • Type boot. Geef hier aan om wat voor boot het gaat, rib, zeilboot, catamaran, motorboot, jacht, etc. Deze criteria wordt gebruikt door de klant om specifieker te kunnen zoeken. Zorg dus dat deze informatie klopt!
 • Crew bij de prijs inbegrepen. Verhuur jij jouw boot altijd met schipper en is deze bij de prijs inbegrepen? Vul hier dan ‘ja’ in. Optioneel of geen schipper? Vul dan ‘nee’ in.
 • Vaarbewijs nodig. Ga na of voor jouw boot een vaarbewijs nodig is. Weet je het niet zeker? Check dan onze blog over Nederlandse vaarbewijzen.

Belangrijk:

Naast de foto’s zijn de titel en de omschrijving de belangrijkste aspecten voor een succesvolle advertentie.

 • Titel. Een titel met boottype en locatie zoals; ‘’Ruime Bavaria 45 uit 2010 in Sneek’’ werkt altijd wel. Natuurlijk ben je hier helemaal vrij in. TIP: Wees zo creatief mogelijk, want hiermee moet je de klant zijn of haar attentie trekken. Maar let wel op dat de titel niet te lang wordt. Een titel moet kort en pakkend zijn om zo de aandacht van de klant te trekken en te houden!
 • Omschrijving. Naast de titel is een overzicht of omschrijving erg belangrijk. Hier kun je bijvoorbeeld vertellen over de omgeving of iets wat speciaal is aan jouw boot. Zo kun je ook laten weten of je een vaarinstructie geeft of dat er misschien wel eten en drinken bij de verhuur inzit. Ook hier ben je helemaal vrij in. Maar ook de omschrijving moet niet te lang zijn! Denk aan ongeveer 100 woorden. TIP: Maak de omschrijving zo persoonlijk en speciaal mogelijk. Hierdoor komt jouw boot hoger in de ranking en zou die meer geboekt worden!

Boot verhuren

Stap 2

In deze stap word er gevraagd zoveel mogelijk algemene informatie te geven zo wordt er gevraagd naar:

 • Aantal dag/nacht plaatsen / cabines en badkamers (douche, wc of beide)
 • Lengte van de boot
 • Breedte van de boot
 • Diepgang van de boot
 • Type brandstof
 • Het aantal PKs van de motor
 • Gemiddelde snelheid (in knopen)
 • Maximale snelheid (in knopen)
 • Gemiddeld verbruik in liter per uur
 • Hoeveel liter er in de watertank kan (mits van toepassing)
 • Hoeveel liter er in de brandstoftank kan

Omdat veel klanten naar specifieke informatie zoeken is het van belang dat dit zo volledig mogelijk ingevuld wordt. TIP: weet je, of kan je niet meer alle informatie terug vinden? Check Google! Heel veel informatie over bijvoorbeeld de lengte van de boot kun je hier terugvinden.

Stap 3

Stap 3 gaat over alle voorzieningen van de boot denk hierbij aan een bimini, GPS plotter of keukengerei. Dit kun je gewoon aanvinken of toevoegen in de kolom. TIP: Vul dit zo uitgebreid mogelijk in. Dit zorgt ervoor dat jouw boot nóg aantrekkelijker wordt!

Stap 4

Selecteer een thuishaven. Staat jou haven er niet bij? Bel (+31203690791) of mail (info@nautal.nl) ons dan even, dan voegen wij die voor jou toe!

boot verhuren

Haven selecteren

Stap 5

Deze stap gaat over de voorwaarden en extra’s. Hier laat jij weten hoeveel jouw borg bedraagt, hoe de klanten deze borg kunnen voldoen en van welke tijden de charters lopen. Ook voeg je hier eventueel je extra’s toe. Dit kan zijn de prijs voor een schipper of bijvoorbeeld beddengoed. Daarbij kun je hier ook jouw voorwaarden melden. TIP: Over het algemeen is een hele dag huur bij Nautal 8 uur. Is jouw boot nou bijvoorbeeld voor 9 uur te huur als hele dag, geeft dat dan hier aan. Is jouw boot tussen 09.00 en 21.00 te huur maar voor 8 uur, maak dit dan ook duidelijk!

Stap 6

De foto’s. Goede foto’s zijn essentieel als je wilt dat klanten jouw boot huren én tevens het eerste waar klanten naar kijken. TIP: Zorg ervoor dat je unieke foto’s gebruikt. Gebruik dus geen catalogus foto’s, klanten zien graag foto’s van hoe de boot er nou echt uit ziet. Verder is het slim om foto’s te maken in het daglicht en dat je je boot opruimt voordat je foto’s maakt. Jij ziet toch ook liever een opgeruimde hotelkamer? Het geeft je boot tevens een luxere uitstraling. Foto’s van je boot in de mooie omgeving waar jouw boot ligt zijn ook erg in trek. Zo geef je de klant een sneak peak van wat hem of haar te wachten staat! Wanneer je foto’s maakt, maak ze dan horizontaal. Die foto’s lijken ruimer en komen veel beter uit!

Verhuur jij bij jou boot ook waterski’s? Zet het op de foto!  Waar veel klanten ‘warm’ van worden zijn lay-out foto’s. Oke deze mag je dan wel van het internet halen. Je mag ze natuurlijk ook altijd zelf tekenen, mocht je dat leuk vinden. En last but not least, vergeet niet dat de foto’s ook een beetje van kwaliteit moeten zijn. Let daarbij op de pixels. Hoe groter, hoe beter!

boot verhuren

Stap 7

Als het goed is heb je nu een melding gekregen dat je boot correct is toegevoegd. Nu wordt je ook direct doorgeleid naar de kalender/prijzen. Zoals het al een beetje aangegeven wordt kan je hier je prijzen en beschikbaarheid toevoegen. Onder het kopje ‘seizoenen’ kan jij de prijs per seizoen aangeven. Vul bijvoorbeeld bij seizoensnaam ‘1’ of ‘hoog seizoen’ in geef dan de datum van wanneer tot wanneer dit seizoen loopt. TIP: voor dagen zoals hemelvaart en pasen kan je in Nederland een hogere prijs vragen. Het hoogseizoen loopt meestal van midden juni tot eind augustus/midden september. Je kan trouwens zoveel seizoenen maken als jij zelf wilt.

Verder is er nog de optie ‘beschikbaarheid’. Hier kun je de boekingen bekijken en andere periodes toevoegen bijvoorbeeld gebruik door eigenaar of onderhoud. TIP: Een up-to-date beschikbaarheid is belangrijk. Zo stel je geen potentiële klanten teleur of loop je geen verhuurdagen mis.

Stap 8

Check, check dubbel check. Ben je klaar met de prijzen en de beschikbaarheid? Loop alles dan nog even een keer na. Dat kun je doen door bovenin het menu op één van de kopjes te klikken. Ook zie je hier het kopje ‘kortingen’. Hier kun je speciale kortingen maken zoals bijvoorbeeld een last-minute of vroegboek korting!

Boot verhuren Nautal

Klaar!

Klopt alles en ben je tevreden met je informatie? Succesvol je boort verhuren start nu! Bel of mail ons, dan checken wij de boot dan nog eens en zetten het voor je online!

Mocht je er toch nog niet helemaal uit zijn óf wil je misschien meer informatie? Mail dan naar info@nautal.nl of bel naar +31203690791.