Uw rondreis door Kroatië: Trogir, Split en de Dalmatische eilanden

Een idyllische rondreis door Kroatië langs de mooiste eilanden

Als u van plan bent uw rondreis door Kroatië in Trogir te starten door daar een boot te huren, dan is deze route perfect! Het is dan niet nodig om deze rondreis te wijzigen.

Dag 1: Haven Trogir – Split (14,5 nm)

Op uw eerste dag van uw rondreis door Kroatië zeilt u gelijk naar Split. Hier kunt u tussen de ruïnes van het Venetiaanse paleis slenteren terwijl u rondsnuffelt in boetiekjes en winkels. Geniet van een heerlijk diner in de Bokeria Kitchen & Wine Bar, een restaurant met een schitterende locatie en heerlijke, verse gerechten. Dit restaurant weet welke wijnen te serveren, dus bestel een fles en proef een lokale Kroatische wijn! Ook heeft Split een markt in het centrum ten oosten van de ruïnes van het paleis en een antieke vlooienmarkt verder landinwaarts achter het stadscentrum. Het nachtleven hier is eveneens levendig – perfect als u een kans wilt om uw dansschoenen aan te trekken!

zeilen split

Split: niet voor niets een geliefde bestemming

Dag 2: Split – Milna, eiland Brač (11 nm)

Milna is een van de veiligste baaien op het hele eiland Brač, hoewel het wordt blootgesteld aan enkele noord- en noordwestelijke winden. Het is een kalme haven en brengt u genoeg keuze aan lekkernijen voor het avondeten, evenals tal van cafés aan de oostelijke kant van de haven voor een kopje koffie of een ontbijtje in de ochtend. Wen er tijdens uw rondreis door Kroatië aan om wakker te worden in deze Kroatische utopie, u heeft nog vijf dagen over!

rondreis milna kroatie

Magisch Milna

Dag 3: Milna – Komiža, eiland Vis (29 nm)

Onze rondreis door Kroatië brengt u op dag 3 naar Komiža. Deze baai ligt aan de westkust van het eiland Vis en is blootgesteld aan de west- en zuidwestelijke winden. Hoewel het een klein eilandstadje is, staat Komiža bekend om zijn restaurants, wijnen en citrusvruchten. Konoba BAK en Konoba Jasmina zijn populaire restaurants in de stad. Als u een beetje een wijnkenner bent of gewoon zin heeft in wat traditionele Kroatische wijn, bezoek hier dan een wijnkelder om meer te leren over de wijn uit de provincie.

Dag 4: Komiža – Paklinski Otoci (20 nm)

Op dag 4, verlaat u Komiža en gaat u naar Paklinski Otoci, een groep eilanden in een prachtige blauwe lagune-stijl gelegen in het zuidwesten van Hvar. Onze suggestie ligt in de baai aan de zuidkust, grenzend aan de jachthaven van Palmizana aan de noordkust. In onze voorgestelde baai is Laganini Lounge Bar & Fish House een fantastisch restaurant. We raden ook Ristorante Meneghello en Zori Restaurant & Lounge aan. Als u graag geniet van lange wandelingen en prachtige uitzichten, zet dan uw voeten stevig op de grond en verken het ongelooflijke landschap. Het gebeurt niet elke dag dat u een rondreis door Kroatië maakt en uzelf in een verlaten hemel bevindt!

reis rond in kroatie

Paklinski Otoci

Dag 5: Paklinski Otoci – Stari Grad (17 nm)

Stari Grad – uw zeilbestemming voor dag 5 – huist de oudste stad van Kroatië. Deze haven wordt blootgesteld aan westelijke winden. Het heeft veel bewaard gebleven stenen gebouwen en culturele monumenten. Als u dan toch moet kiezen, dan is Tvrdalj Castle volgens ons de beste keuze!

Dag 6: Stari Grad – Stomorska (eiland Šolta) (16 nm)

Spring op uw voorlaatste dag van uw rondreis door Kroatië naar het eiland Šolta. De haven van Stomorska is beschut tegen wind en een idyllische stop in een rustig eilanddorp, waar u de kans krijgt om echte Dalmatische gerechten te ervaren. Aan de oostkant van de haven bevelen we Konoba Nevera en Pizzeria Volat ten zeerste aan. Haal zoveel mogelijk uit uw rondreis voordat u morgen terugkomt!

boot huren kroatie

Stomorska Harbour

Dag 7: Stomorska – Port Trogir (13 nm)

Op uw laatste dag vaart u terug naar de basis in Port Trogir. We hopen dat u van uw zeilavontuur heeft genoten.

Kijk voor andere vaarroutes en tips op onze blogpagina met onze bestemmingen en routes!

Heeft u nog suggesties voor de ultieme rondreis door Kroatië? Schroom dan niet een comment hieronder achter te laten!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *