Dagverhuur Ibiza

Varen rondom Formentera

Varen in Formentera

Formentera, gelegen in het zuiden van Ibiza, staat ook wel bekend als een echte schat van de Middellandse Zee. Het woord gaat rond dat het kleine Balearische eiland net zo adembenemend is als het Caribisch gebied met haar prachtige stranden en wonderbaarlijke landschappen. Droomt u ook over die paradijselijke kreken en turquoise wateren, zet Formentera maar op de bucket list. Huur een motorboot vanaf Ibiza en ontdek onze favoriete vaargebied en de essentiële stops en route. Tour rond dit kleine paradijs en ervaar niet alleen een sublieme panorama van de regio, maar geniet ook van een welverdiende escape van het alledaagse leven.

Na een heerlijk ontbijt in het hart van Ibiza is het tijd om richting de haven van Ibiza te verplaatsen voor een onvergetelijke dag op zee. Door het huren van een motorboot kunt u de verborgen grotten en geheimen van Formentera ontdekken in één dag.

Stap 1:

Allereerst vaart u richting het Zuiden, in de richting van een wel heel bijzondere parel van de Balearen. De passage door Ses Illetes wordt beschouwd als één van de mooiste stranden van Spanje. In 2001 kreeg dit gebied veel roem nadat het tot werelderfgoed benoemd werd door UNESCO.

1

Ses Illetes

Stap 2:

Als u eenmaal in het noorden van Formentera bent aangekomen, is het tijd voor een pauze. Hoewel dit optioneel is natuurlijk, kunt u de haven van Cala Savira binnen varen. Dit is een klein dorpje op Formentera die erg populair is voor haar kleine lokale markten en hun mooie pareos.

Stap 3:

Zet uw reis voort naar het zuiden en anker in Cala Saona, dit is een echte must aangezien dit gebied synoniem is voor rust en stilte. In de afgelegen baai, tussen de duinen en pijnbomen, vindt u een ¨chiringuito¨ (strandrestaurant) waar men kan stoppen om heerlijk te eten. Hier haalt u typisch Spaanse delicatesses om je vingers bij af te likken.

22
De chiringuito op Cala Saona

Stap 4:

Als u verder vaart komt u langs de hoge kliffen van Cap de Barbaria kenmerkend aan haar vuurtoren, waarna uiteindelijk het uiterst zuidelijke puntje van Formentera bereikt wordt. Hier is ook een tussenstop mogelijk op het strand van Migjorn, die ondanks de aanwezigheid van vele toeristen een wild uiterlijk heeft kunnen behouden.

Stap 5:

Vervolgens is een geweldig idee om richting het noorden te varen via de westkant van Formentera. De hoge kliffen en vuurtoren van Mola die 100 meter boven zeespiegel uittoren zijn niet te missen. Opvallend is het schitterende kleurcontrast van de blauwe zee, wanneer de golven tegen de rotsen slaan. Dan nadert u de meest geïsoleerde en wilde beek van Formentera, waar de volgende stop in zicht is. Alleen voor mensen per boot is dit eiland toegankelijk. De Raco de Sa Pujada levert aan iedere toerist een unieke ervaring die ment nooit meer vergeet. Het strand is maar vijftig meter lang, echter wonderbaarlijk mooi en een absolute must visit op een reis rond Ibiza.

blog-1-4

Raco de Sa Pujada

Stap 6:

De laatste etappe en stop van deze reis vindt plaats in Pujols. Hier is een heerlijk restaurant onder de naam Chez Gerdi, waar men kan relaxen, een cocktail bestellen en al het prachtige landschap van de dag laten bezinken. Blader door de Rib boten om zo gemakkelijk dichtbij de pier te komen. De pier is op zo’n honderd meter van het restaurant. Uiteindelijk gaat de reis terug naar Ibiza waar eerst nog het prachtige privé-eiland Espalmador gepasseerd wordt. Hier kun je de ondergaande zon aanschouwen, dit is de perfecte manier om een heerlijke dag af te sluiten. U kunt nu al met een warm gevoel naar deze cruise uitkijken.

blog-1-3