verborgen baaien van de Balearen

De zes mooiste baaien in de Balearen

U hoeft echt niet ver te reizen om afgelegen en hemelse stranden te ontdekken. Een aantal van de mooiste stranden vindt u namelijk in het Middellandse Zeegebied. Om deze magische plekjes te bereiken, hoeft u er slechts een boot. Bent u er klaar voor om de betoverende verborgen baaien van de Balearen te ontdekken?

Welke verborgen baaien van de Balearen mag u niet overslaan?


Ga met ons op avontuur en ontdek zes verborgen baaien van de Balearen. De door ons geselecteerde stranden zijn niet alleen ontzettend natuurrijk, maar ook een oase van rust dankzij de lage toestroom van toeristen.

Coll Baix op Mallorca


Wilt u een boot huren op Mallorca, dan moet u zeker Coll Baix bezoeken. Het strand, omringd door natuur en beschermd door hoge kliffen, bestaat uit wit zand en grenst aan turquoise water. Dit is zonder twijfel de mooiste en vredigste baai van de Balearen.

verborgen baaien van de Balearen

Cala S’Almunia in Santanyí op Mallorca


Een andere prachtige baai op Mallorca is Cala S’Almunia. Dankzij de gevarieerde onderwaterwereld en het heldere water is dit een prachtige snorkel- en duiklocatie.

Cala Trebalúger op Menorca


Ook het eiland Menorca heeft schitterende baaien, zoals Cala Trebalúger in San Cristóbal. Dit is een van de meest afgelegen en ontoegankelijke baaien op het eiland. Hier, ver van het massatoerisme, treft u groene dennenbossen, witte zandstranden en kristalhelder turquoise water. Bent u een liefhebber van scubaduiken of nudisme, dan bent u hier aan het juiste adres.

Playa d’en Tortuga op Menorca


Een andere baai op Menorca die u niet mag overslaan, is Playa d’en Tortuga. De naam van deze noordelijk gelegen baai refereert aan de schildpadden die de lagune van Morella bewonen. Vanwege de ondiepe, kristalheldere wateren is dit een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen.

Caló des Mort op Formentera


Formentera staat bekend om zijn schoonheid, waar Caló des Mort met zijn schaarse 70 meter strand zeker aan bijdraagt. De baai in de vorm van een glimlach staat bekend om de kleine ambachtelijke boten, die ‘escars’ worden genoemd. Hier geniet u in alle rust van een dag zwemmen.

verborgen baaien van de Balearen

Es Portixol op Ibiza


Tijdens dagverhuur op Ibiza mag u de baai Es Portixol beslist niet overslaan. Deze baai in het noorden van het eiland is een van de minst toeristische baaien van het eiland. Een hemelse plek, omgeven door weelderige natuur en dichte dennenbossen. Ideaal om even afstand te nemen van de bewoonde wereld.

Zeilen in de verborgen baaien van de Balearen


De archipel heeft buiten deze mooiste zes verborgen baaien nog veel meer te bieden. Alle reden om een boot te huren, ergens aan te meren, en te genieten van een rustgevende dag aan het strand.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *