raam van een vliegtuig met uitzicht op de zee

Waar kan ik deze zomer op vakantie gaan?

Na maanden binnen opgesloten zijn beginnen steeds meer landen hun deuren te openen voor het toerisme en kunt u de grens weer over. Wilt u deze zomer in het buitenland genieten van uw vakantie? Wij vertellen u het laatste nieuws.

Het is belangrijk dat u weet dat, ongeacht de eisen die voor elke bestemming worden gesteld, alle landen doorgaan met de bijbehorende maatregelen voor sociale afstand en het toezicht op de gezondheids protocollen. Als u uw vakantie of een reis naar een van deze bestemmingen plant, zullen wij u vanaf 30 mei 2020 voorzien van de laatste updates. 

Spanje:

Sinds juni is het al mogelijk om in grotere groepen te varen en is het de bedoeling om recreatieve zeilactiviteiten zonder geografische grenzen tussen de provincies toe te staan. Hoewel er nog geen definitieve datum is, wordt verwacht dat de heropening van de grenzen in juli zal plaatsvinden en dat de 14-daagse quarantaine voor reizigers aan het begin van die maand zal worden opgeheven. 

Uitzicht op de Cíes-eilanden, Spanje
Cíes, Spanje

Kroatië:

Vanaf 28 mei hoeven burgers van Slovenië, Hongarije, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Estland, Letland, Litouwen, Polen en Duitsland alleen nog maar een formulier in te vullen om toegang te krijgen tot Kroatië. Het land is van plan haar grenzen vanaf 15 juni opnieuw open te stellen voor alle andere nationaliteiten.

Frankrijk:

Vanaf 2 juni gaan de groene gebieden van Frankrijk fase 2 van de versoepeling in. In deze fase eindigt de beperking van het reizen op slechts 100 kilometer van huis, zullen bars, restaurants en musea weer opengaan, evenals sporthallen, campings en sportscholen, maar altijd met de beperking van maximaal 10 personen. Vanaf 15 juni zullen de grenzen met alle Europese landen naar verwachting weer opengaan.

Boten geparkeerd in Grimaud, Frankrijk
Grimaud, Frankrijk

Italië:

De grenzen zullen naar verwachting opnieuw worden opengesteld voor reizen van en naar de lidstaten van de Europese Unie en de landen die het Schengen-akkoord vormen. Het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Andorra en Monaco vanaf 3 juni. 

Griekenland:

Vanaf 15 juni is er meer vrijheid van verkeer en reizen tussen de landen van de Europese Unie naar de luchthaven van Athene. Er zal naar 29 landen worden gevlogen. De lijst van landen omvat Albanië, Australië, Oostenrijk, Noord-Macedonië, Bulgarije, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Estland, Japan, Israël, China, Kroatië, Cyprus, Letland, Libanon, Litouwen, Malta, Montenegro, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Zuid-Korea, Hongarije, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Tsjechië en Finland. De lijst zal vanaf 1 juli worden bijgewerkt en internationale vluchten zullen vanaf dezelfde maand naar alle luchthavens in Griekenland worden toegestaan. 

uitzicht op Kreta, Griekenland
Kreta, Griekenland

Turkije:

De grenzen worden heropend op 15 juni. Alle toeristen die het land binnenkomen zullen de Covid-19 test moeten ondergaan en een 14-daagse quarantaine, of ze nu via het vliegveld of de zeehaven aankomen. Er wordt voorspeld dat vanaf 1 juli toeristen het land kunnen binnenkomen zonder deze maatregelen te ondergaan.

Houd er rekening mee dat de beperkingen van tijd tot tijd kunnen veranderen, dus we raden aan om de officiële websites voor grenscontrole te bezoeken (border control websites), die regelmatig bijgewerkte informatie bevatten, en om deze praktische gids voor reizigers te bekijken (practical guide for travelers). 

We hopen dat deze informatie nuttig zal zijn bij het plannen van uw volgende reis en dat u, met alle voorzorgsmaatregelen, kunt genieten van een veilige vakantie zonder de zee op te geven.

Vergeet niet dat we u in Nautal het Veilig & Schoon label ter beschikking hebben gesteld, zodat u de scheepseigenaren kunt identificeren die zich uitdrukkelijk houden aan de gezondheids- en veiligheidsaanbevelingen van de lokale autoriteiten. Bovendien hebben velen van hen hun boekings- en annuleringsvoorwaarden versoepeld.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *