Gelderland

Waarom u voor prachtige zeiltochten in Gelderland moet zijn

In Gelderland liggen prachtige natuurgebieden en gezellige steden om langs te zeilen.

Geniet van een dagje varen op Rhederlaag, vaar naar de Zandmeren in de Lithse en de Gouden Ham en breng een bezoek aan het vestingstadje Heusden, waar u in de binnenhaven aanmeert. Of ga een boot huren in Gelderland en volg de Maas-Waalroute, die de provincie doorkruist. Gaat u zeilen in Gelderland, dan is er volop keuze uit verschillende routes en watersportgebieden

Gelderland een provincie om mooie zeiltochten te maken

Zeilen in Gelderland is verrassend mooi

Er veel rivieren in deze provincie, zoals de Maas, de Waal, de Rijn en de IJssel. Hierover vaart u langs mooie steden en plaatsjes, diverse kastelen en gezellige terrassen. Langs de diverse rivieren liggen veel restaurants, cafés en theetuinen. 

Met name Nijmegen heeft een groot aanbod aan horecagelegenheden. Deze stad is te bereiken aan de zuidelijke oever van de rivier de Waal. De Waal, die door Gelderland stroomt, is een van de drukst bevaren rivieren van Nederland. Aan de Waalkade is het direct al mogelijk om terrasjes aan te doen. Zeker in de zomer is het hier goed toeven. Ook kunt u op deze rivier in diverse andere steden zoals Zaltbommel aanmeren. Een ander mooi watersportgebied is het recreatiepark de Rhederlaagse meren. Het gebied dat grenst aan de IJssel heeft een eigen jachthaven waar u aan kunt meren. Hier geniet u van de waterrijke omgeving met Nationaal Park Veluwezoom aan de horizon.

De prachtige stad Nijmegen 's avonds verlicht

Geniet van het zeilen in Gelderland en de Gelderse steden

Ook aan wal is er in de provincie Gelderland veel te zien. Zo kunt u een boot huren in Harderwijk combineren met een bezoek aan het Dolfinarium. Bent u meer een liefhebber van de natuur? Er liggen diverse natuurgebieden in Gelderland. Zo gaat u dieren spotten in de Veluwe of bezoekt u een fruitboomgaard in de Betuwe om fruit te plukken. Of bezoek mooie kastelen in de Achterhoek, bijvoorbeeld het zeventiende-eeuwse Kasteel Slangenburg. Ook de landgoederen van Paleis Het Loo, Slot Loevestein en Kasteel Huis Berg zijn een bezoek zeker waard. 

Naast recreëren in de natuur kunt u allerlei interessante steden bezoeken, zoals Nijmegen en Arnhem. Wilt u tijdens uw zeilvakantie ook een dagje uit, dan zijn de dierentuinen Burgers’ Zoo en Apenheul echte aanraders. Musea die u kunt aandoen in de provincie zijn het Kröller-Müller Museum en het Nederlands Openluchtmuseum, waar u meer leert over de geschiedenis van ons land. Zeilen in Gelderland kan prima in het voor- en najaar, maar de zomertijd leent zich toch het beste voor een zonnige zeilvakantie.

Arhem en zijn molens
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *