Zeilen Grenadines

Zeilen in de Grenadines

Zeilen in de Grenadines

Eens zeilen door het Caribisch gebied met een zeilboot – deze droom hebben vele van ons. Maar waar kan men heen zeilen? En welke bestemmingen mag men in ieder geval niet missen? De Caraïben heeft vele mooie plekjes, stranden en baaien. Vooral de Grenadines zijn een populaire bestemming voor zeilers. Kristalhelder water, vele palm eilanden en prachtige koraalriffen. Dit, de prachtige omgeving en het heerlijke weer maken zeilen in de Grenadines een waardevolle ervaring. Vandaag willen we een aantal bestemmingen met u delen die meer dan een bezoek waard zijn tijdens een zeilvakantie in de Grenadines.

Zeilen Grenadines

De Grenadines zijn een populaire bestemming voor zeilvakanties

Dag 1: Bequia

Met de vliegtuig starten we de zeilavontuur. We verlaten het vliegveld van Bequia en laten ons door een taxi naar Port Elizabeth brengen, die slechts 6 kilometer van de luchthaven verwijderd is. Zodra we in de haven zijn aangekomen, bekijken we eerst in alle rust onze slaaphutten. We maken onszelf vertrouwd met de boot, voordat we ’s avonds naar de drukke binnenstad lopen. In een gezellige bar genieten we van de live muziek en drinken we een glas rum terwijl we overleggen over de aankomende reis door de Caraïben. We spenderen de eerste nacht aan boord zodat we de volgende ochten klaar zijn om te vertrekken.

Zeilen Grenadines

Port Elizabeth op Bequia

Dag 2: Bequia – Mayreau

Op de tweede dag laden we ons op met een heerlijk ontbijt bestaande uit tropische vruchten en zetten daarna koers richting Mayreau. Onze eerste reis van 30 zeemijl vaart door de Caribische Zee, langs Mustique en Canouan, tot aan Mayreau. Mayreau staat bekend om haar ongelooflijk mooi en witte zandstranden. Tijdens het zeilen in de Grenadines telt dit eiland als een bestemming die u niet snel zult vergeten. Op Mayreau genieten we van onze eerste echte vakantie dag op het strand. Omgeven door palmbomen, turquoise water en zonnig weer, laten we ons even heerlijk gaan. Het kleinste bewoonde eiland van de Grenadines, met slechts 300 inwoners is snel verkend. Een wandeling op het tropische eiland met Caribische thema is wel de moeite waard. We genieten van het diner aan boord en slapen met aangename warme temperaturen en een rustgevende oceaan op de achtergrond.

Zeilen Grenadines

Prachtig zandstrand op Mayreau

Dag 3: Mayreau – Union Island

De volgende dag gaat de zeilreis voor ons richting het centrum van de Grenadines, Union Island. We ankeren in Chatham Bay en gaan daar snorkelen. Na deze pauze, die ook een hoogtepunt vertegenwoordigd tijdens het zeilen in de Grenadines, gaan we opweg naar Clifton. Clifton Harbour is de hoofdstad van Union Island en een favoriete stop tijdens het zeilen in de Grenadines. Zorg ervoor dat u een bezoek brengt aan de lokale markt, proef de heerlijke lekkernijen en koop een paar souvenirs. Wie wil, kan naar het hoogste punt van het eiland, de Mount Taboi wandelen en er genieten van de prachtige zonsondergang. Met een uniek uitzicht en een heerlijk glas wijn genieten we van de avond. U kunt natuurlijk ook proeven van het bruisende nachtleven dat Clifton Harbour te bieden heeft. In één van de vele bars kunt u de typisch Caribische rum proeven en dansen op de West-Indische klanken van de Caribische intrumenten.

Zeilen Grenadines

Het adembenemende landschap van Union Island

Dag 4: Union Island – Carriacou

Slechts anderhalf uur varen van Union Island ligt Carriacou. Zodra we de volgende dag vroeg opstaan, ankeren we in Carriacou, in Tyrrel Bay. Het zuidelijkste eiland van de Grenadines met de hoofdstad Hillsborough is een prachtige plek om tijdens het zeilen in de Grenadines te bezoeken. Hier kunt u kiezen uit vele activiteiten: bezoek de botanische tuin in Hillsbourough, maak een wandeling door de grote vis en groetemarkt, bewonder de vele koraalriffen tijdens het snorkelen of ontspan op één van de mooie stranden rond Carriacou. Heeft u ervaring met duiken, aanschouw dan een ander hoogtepunt. Een indrukwekkende onderwater vulkaan ligt maar een paar kilometers van het eiland en is 120 meter onder het wateroppervlak gelegen. ’S Avonds zoeken we een gezellig restaurant aan het strand en kijken we uit op de azuurblauwe zee.

Zeilen Grenadines

Puur Caribisch gebied op Carriacou

Dag 5: Carriacou – Grenada

De volgende dag zetten we koers naar Grenada. Langs de beschutte westkust van Grenada duurt het ongeveer 5 uur totdat we onze volgende waypoint bereiken. Het beroemde eiland Grenada is erg indrukwekkend door haar afwisseling in het binnenland. Voor de meerderheid van uit regenwoud bestaande Grenada is bijzonder geschikt om te bewandelen. Als u in Grenada stopt tijdens het zeilen in de Grenadines, dan moet u zeker op één van de stranden, ver van het massatoerisme, zwemmen en genieten van de Caribische flair. Bezoek ook de markt in de hoofdstad St. George’s. Hier moet u in iedergeval de kruiden proeven, en wellicht overwegen om een voorraad in te slaan. Het eiland Grenada staat namelijk bekend als “Spice Island” en heeft tal van nootmuskaat plantages.

Zeilen Grenadines

Natuurwonder in het binnenland van Grenada

Dag 6: Grenada – Sandy Island – Palm Island

Na een overnachting in Grenada, zeilen we terug richting Carriacou. Tijdens het zeilen in de Grenadines kiezen veel toeristen voor een overnachting op het onbewoond eiland Sandy Island. Het eiland ligt vlak voor Carriacou, en geeft een schitterende indruk met haar kristalheldere water, poeder witte stranden en een unieke sfeer.  Snorkel in blauw, helder water en ontdek de indrukwekkende onderwaterwereld met pompeuze koraalriffen. Na deze heerlijke tussenstop leidt onze weg naar Palm Island. Dit tropische paradijs is slechts 1,5 uur zeilen vanaf Sandy Island. Het eiland straalt vol luxe en schoonheid. We duiken in het prachtige water en spenderen de rest van de dag door aan het strand. Met een cocktail en wat heerlijke vruchten kijken we naar de zonsondergang en halen we herinneringen van de afgelopen dagen op. Op Palm Island overnachten we aan boord en kijken we uit naar de volgende dag.

Zeilen Grenadines

Het luxe Palm Island

Dag 7: Palm Island – Tobago Cays

Na een stevig ontbijt gaan we naar onze laatste waypoint, Tobago Cays. Deze 5 onbewoonde droom zijn allemaal omgeven door prachtige koraalriffen en vormen een onbewoond paradijs. Tijdens het zeilen in de Grenadines vormen de Tobago Cays een ontmoetingsplaats voor vele jachten. We ankeren direct voor Baradel en kijken naar de schattige schildpadden die met hun hoofd boven water komen. We gebruiken onze laatste dag om op het strand te genieten van de Caribische droom. Tijdens het snorkelen aanschouwen we nog een keer de pompeuze koraalriffen onder watern en spelen we met de schildpadden in het warme water. We bereiden het diner en geniet ervan in het kaarslicht op dek met een wijntje. Een laatste keer kijken we naar de prachtige zonsondergang,  voordat we de volgende dag de reis moeten beëindigen

Zeilen Grenadines

De populaire zeilbestemming Tobago Cays

Dag 8: Tobago Cays – Bequia

Alweer de laatste dag is aangebroken en zeilen in de Grenadines komt ten einde. We slapen in vrede en maken ons klaar voor de laatste tocht naar Port Elizabeth. Na 5,5 uur zeilen bereiken we ons doel Bequia, Port Eilizabeth. De prachtige reis heeft het het einde bereikt. Vol nieuwe ervaringen, gebruind en ontspannen stappen we uit en kijken we vol verwachting naar onze volgende cruise in de Caraïben.

Heeft u altijd al eens willen zeilen in de Caraïben? Bekijk dan ons ruime aanbod aan zeilboten!