Zeilen in Kroatië

De vijf mooiste eilanden van Kroatië

Met ruim 1200 eilanden is Kroatië het land bij uitstek om te gaan eilandhoppen. Zeilen in Kroatië is dan ook een goede manier om het land en zijn eilanden te ontdekken. Welke eilanden u niet mag overslaan wanneer u een boot gaat huren in Kroatië, leest u hier.

Zeilen in Kroatië: ontdek de vele eilanden

  • Mljet: het eiland ligt vlak bij de stad Dubrovnik en heeft een oppervlakte van 100 vierkante kilometer. Het is het dichtst beboste eiland in de Middellandse Zee en heeft de status van nationaal park. Zeil langs de beboste en rotsachtige kust en meer aan om zeldzame planten te bezichtigen. Op het eiland maakt u daarnaast mooie fietstochten en bezoekt u de zoutmeren Veliko Jezero en Malo Jezero.
Mljet Kroatie
  • Palagruža: dit kleinere, onbewoonde eiland ligt vlak bij Italië en heeft twee rustige strandjes. Hier kunt u in alle rust snorkelen of van de zon genieten. Op het eiland staat een vuurtoren met twee appartementen, waarin u voor een extra bijzondere ervaring kunt overnachten.
  • Vis: bezoek ook dit eiland, bekend uit de film ‘Mamma Mia! Here We Go Again’. Het eiland is pas sinds 1989 toegankelijk voor bezoekers en daardoor een minder drukbezocht eiland. Hier wandelt u door de straatjes van de stadjes Vis en Komiža, of meert u aan bij de Blauwe Grot. Deze hoort bij het nabijgelegen onbewoonde eiland Biševo. Doordat het licht weerkaatst in het water in de grot, lijkt deze blauw.
  • Rab: vlak bij de Kroatische kust ligt het eveneens dichtbeboste eiland Rab. In de gelijknamige hoofdstad staan prachtige, eeuwenoude gebouwen omringd door stadsmuren. Hier wandelt u door nauwe steegjes en over romaanse pleinen, langs hoge torens van historische kerken en door eeuwenoude paleizen. Even buiten de stad vindt u het park Komrčar met schitterende mediterrane tuinen.
Rab Kroatie
  • De Brioni-eilanden: gaat u een boot huren, dan mag u ook de Brioni-eilanden niet overslaan. Deze eilandengroep bestaat uit twee grote eilanden met tien kleine eilandjes daaromheen. Samen vormen ze Nationaal Park Brijuni. U vaart hier van het ene eiland naar het volgende. Bezoek een safaripark of neem deel aan een wandel- of fiets excursie via de aangegeven routes.

Andere routes om te zeilen in Kroatië

Bent u in het bezit van een vaarbewijs, dan kunt u natuurlijk op eigen gelegenheid gaan zeilen in Kroatië. U kunt ook een boot met schipper huren, zodat u zelf alleen nog maar hoeft te genieten van het uitzicht en de indrukwekkende eilanden. In plaats van de bovengenoemde eilanden aan te doen, kunt u ook kiezen voor een geheel uitgestippelde route, zoals meerdaags zeilen met een catamaran in Kroatië langs Zadar, Biograd na Moru, Kornati en Šibenik.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *