Zeilen met kind

Zeilen met kinderen

Zeilen met kinderen

Mijn naam is Octavi Uyá, CEO van Nautal en een groots fan van watersport. Op een dag zat ik met mijn kind op ons terras, ik draaide mij om en zag dit:

Zeilen met kinderen

Boot tekening van mijn dochter

Ik dacht bij mezelf, ben ik mijn dochter aan het beïnvloeden? Het antwoord is ja, en het zette mij aan het denken. Een blog over het zeilen met een kind aan boord zou erg nuttig kunnen zijn, aldus deel ik mijn ervaring met u.

Mijn dochter is 3 jaar oud en sinds haar geboorte heeft ze mee gezeild aan boord van onze zeilboot. Toen ze pas 2 maanden oud was, hebben we voor het eerst met haar gezeild. Voor deze reis heb ik besloten haar te dragen in deze rugzak, ik voelde me zekerder en had ten allen tijden de controle.

Zeilen met kinderen

De rugzak gaf mij ten allen tijde controle

En tijdens bedtijd, sliep ze altijd bij mij, afgemeerd in de haven.

Zeilen met kinderen

Veilig afgemeerd in de haven

Toen ze 9 maanden oud was gingen we een week lang terug naar de Costa Brava. Het plan was dichtbij een haven in Costa Brava te blijven, en dan een halve dag door te brengen in een baai in de buurt. We kozen voor Port d’Aro, omdat deze plek ons in staat stelt om de heetste uren in de schaduw van de bomen te spenderen en te zwemmen in de zwembaden.

Zeilen met kinderen

Schaduw is erg belangrijk

Als we gingen varen, was het belangrijk dat mijn vrouw 100% van de tijd bij ons kind was, en dat ik de boot voerde. Toen we voor anker gingen, speelden we in de kuip en beetje bij beetje gingen we de zee in. Tijdens het zeilen, en ook verankerd, hadden we altijd de parasol open, zodat ze beschermd was tegen de zon.

U kunt het niet zien aan de foto, maar behalve dat mijn dochter een veiligheidsvest aan heeft, draag ik vinnen. Deze vinnen geven mij meer stabiliteit en controle over mijn bewegingen.

Zeilen met kinderen

Veiligheidsvest en vinnen

Toen mijn dochter 1 jaar en 9 maanden oud was, voelden we dat ze stukken ouder was, dus besloten we om naar Menorca te zeilen. Ik zeilde de boot van Barcelona naar Menorca uit voorzorg, mijn dochter en vrouw vlogen direct naar Menorca.

Wanneer de nacht aankwam en het tijd was om naar bed te gaan, plaatsten we een net om haar heen, zodat ze niet zou vallen. Aangezien kinderen ’s nachts veel bewegen, lag ze op deze manier veilig en beschermd tegen eventuele interne en externe beweging.

Zeilen met kinderen

Een netje voor de veiligheid

Na één of twee dagen zeilen raakte mijn dochter meer gewend aan de boot. Ze was zich ervan bewust dat ze in de buurt van een volwassene moest blijven, en ze begreep de regel dat ze mocht staan in de kuip, maar in de bankjes van de kuip mocht ze alleen zitten.

Zeilen met kinderen

Regels zijn er voor de veiligheid

Tijdens het zeilen, (weer met de parasol open, dus we zeilden alleen met de motor of met de Genova) was de prioriteit haar te beheersen en vervolgens te amuseren. De iPad is altijd een veilige gok. We zetten wat tekenfilms op, of gaven haar wat speelgoed dat haar hielp te genieten van het zeilen maar alsnog bezig te zijn met haar eigen dingen.

Zeilen met kinderen

Mijn dochter vermaakt zich prima

Het leven aan boord is zeer aangenaam en het helpt u een relatie op te bouwen op een heel speciale manier…. Dit zou te wijten kunnen zijn aan het feit dat we zo ontspannen zijn, en de tijd die we besteden aan onszelf… en de boot helpt natuurlijk ook! Haha

Zeilen met kinderen

Mijn vrouw en dochter

Afgelopen jaar, tijdens het afmeren, gingen we landinwaarts zodat mijn dochter kon rennen en spelen op het strand. Hoewel ze de tijd van haar leven aan boord heeft, is duidelijk te zien dat ze haar tijd op het vaste land nodig heeft.

Zeilen met kinderen

Excursies aan wal maken de bootvakantie perfect

Dit bericht is bedoeld voor ouders die enige bezorgheid over zeilen met kinderen hebben, en mijn advies is: ga ervoor! Houd de nodige waarschuwingen in acht en u zult genieten van een groots avontuur.

Kortom, hier is de lijst van advies dat ik voor u heb:

  • Wees op je hoede voor het weer, neem geen domme risico’s.
  • Controleer uw kind ten allen tijden, zorg er vooral voor dat uw kind niet in het water valt. Houd ook altijd een vest om uw kind. Andere riskante plekken zijn trappen en puntige objecten. Houd uw kind op elk moment veilig
  • Eén iemand moet volledig gefocused zijn op het kind. Bent u een ervaren zeiler, dan kan u de trip met twee volwassene maken, wanneer u hulp nodig heeft is het beter om met meer bemanning te zeilen.
  • Gebruik ten allen tijde zonnebrandcrème, een cap, en de parasol.
  • Gebruik netten voor het bed van uw kind, dit houdt uw kind veilig.

Maar bovenalles, geniet van de rit! Deze foto laat zien hoe mijn dochter zich voelde tijdens onze bootvakantie.

Zeilen met kinderen

Geniet van uw bootvakantie!

En om de eerste vraag te beantwoorden of we haar boot tekening beïnvloeden, het antwoord is ja. Maar voor ervaringen als deze en de tijd die we spenderen met haar, geloof ik dat dit een positieve invloed is.

Laat ons weten hoe u uw kind meeneemt op reis, en hoe deze ervaring was!