Zeilvakantie Mallorca

Zeilen rond Mallorca

Mallorca is één van de bekendste en meest populaire eilanden onder de Nederlandse reizigers. Voor wie van de zomer, witte zandstranden en lange feestavonden houdt is Mallorca een bezoek waard.

Maar het beroemde eiland, onderdeel van de Balearen, heeft veel meer te bieden: weg van de massatourisme ontdekt u tijdens het zeilen rond Mallorca afgelegen stranden en kun je heerlijk snorkelen of andere watersportactiviteiten ondernemen.

Mallorca biedt het hele jaar door gunstige windcondities, optimale omstandigheden om een zeilboot te huren. De meeste zeilen rond Mallorca tegen de klok in, zodat het eiland snel kan worden rond gevaren. In de meeste gevallen is er namelijk de Tramontana of Mistral – de noordenwind – die de zeilers snel langs de westkust naar het zuiden brengt.

 Zeilen rond Mallorca

Door de vier verschillende delen van de kust is er tijdens het zeilen rond Mallorca veel te ontdekken. U zult verrast worden door de veelzijdigheid van het populaire eiland. Mensen die een zeilboot huren op Mallorca beleven dan ook een onvergetelijke tijd. Ben je nieuwsgierig? Neem dan een kijkje naar de Nautal aanrader voor een week zeilen rond Mallorca!

Dag 1: Palma

De tocht begint in het zuidwesten van Mallorca, in de jachthaven van Palma. Het zeilen rond Mallorca begint in de vroege middag tijdens het klaarmaken van onze boot. De jachthaven van Palma biedt een groot aantal goed uitgeruste supermarkten waar we producten moeten inslaan voor een week. We verkennen het gebied rond de haven, die in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van de belangrijkste havens in de Middellandse Zee. Of de Kathedraal (La Seur), Plaza Major of Almudaine Palace – de grootste stad van het eiland heeft voor elke vakantieganger wel wat te bieden.

Na de verkenningstocht bereiden we ons in de avond voor op het zeilen rond Mallorca. Hiervoor zoeken we de Bar Joan Frau op in de markthal van Santa Catalina, waar de beste paella te vinden is. Dit genot mag je in geen geval missen! De bars en restaurants van de jachthaven bieden genoeg keuze om een gezellige avond door te brengen in Palma. Wie wil, kan natuurlijk naar de beroemde nachtclub van Palmas gaan, voordat we gaan zeilen rond Mallorca. Want de volgende ochtend gaan we verder richting Sa Rápita.

Zeilvakantie Mallorca - De haven van Palma de Mallorca

Dag 2: Sa Rápita

In Sa Rápita ligt de haven “Club Nautico Sa Rápita”. Deze haven is een populaire aanlegplaats vanwege haar vele restaurants en bars. Maar niet alleen het culinaire aanbod trekt de toeristen aan. Het rustige, afgelegen strand biedt een prachtige gelegenheid om het dagelijkse leven en massatoerisme van Mallorca te ontsnappen. Sportliefhebbers kunnen ook gebruik maken van de wind om wat ervaring voor windsurfen op te doen. Na een ontspannen ochtend op het strand, gaan we in de middag de stad verkennen waarna we ’s avonds heerlijk dineren in een van de restaurants. Hier genieten we van het uitzicht op het nabijgelegen eiland Cabrera met een heerlijk glas rode wijn.

Haven van Sa Rapita

Dag 3: Porto Cristo

De volgende morgen zetten we koers richting Porto Cristo. We passeren de Punta Salinas, het meest zuidelijke punt van Mallorca, en genieten we van de route die ons leidt langs een aantal prachtige baaien. Zorg ervoor dat je gaat ankeren in een van de baaien om hier even een duik te nemen of om te gaan snorkelen. Hiervoor geschikt is bijvoorbeeld de kleine baai Cala sa Nau, tussen Cala d’Or en Portocolom. De steile kalkstenen muren en het omliggende gebied met haar vele grotten is erg beroemd onder bergbeklimmers.

Op het strand van Cala sa Nau kun je genieten van een heerlijk drankje voordat we in de richting van Porto Cristo zeilen. Eenmaal in Porto Cristo kun je kiezen tussen de twee havens “Puerto de Porto Cristo” en “Club Nautico de Porto Cristo”. Een bijzonder hoogtepunt in Porto Cristo is de “Coves del Drac”,  de beroemde Dragon Cave. In deze grot ligt het grootste ondergrondse meer van Europa (Llac Martel), wat een ervaring! Maar niet alleen deze toeristische attractie trekt veel bezoekers. De oude stad maakt indruk met talloze historische gebouwen en een kenmerkende charme.

 Cala sa Nau

Dag 4: Alcúdia

Zodra we opstaan gaan we naar onze volgende bestemming tijdens het zeilen rond Mallorca, de haven van Alcúdia. De “Alcudiamar” is gelegen in de baai van Alcudia en heeft een grote jachthaven. Het staat bekend om haar goede infrastructuur en is bekroond met tal van certificaten voor de uitstekende faciliteiten. In Alcúdia, de oudste stad van het eiland, zijn we op de helft tijdens het zeilen rond Mallorca. Hier moet je ongetwijfeld de oude binnenstad bezoeken en voorraden halen voor op de boot. Dit kan je doen op de markt in Alcúdia. Deze markt wordt beschouwd als een van de belangrijkste markten in Mallorca en biedt een breed scala van fruit, groenten, kleding, sieraden en souvenirs.

Cala des Clot, de Platja des Coll Baix

Na voor je fysieke gezondheid gezorgd te hebben, moet je even wat tijd door brengen in de oude stad om hier het historisch belang van de stad te bewonderen. Bijzonder indrukwekkend zijn de pompeuze muren die dateren uit de middeleeuwen en de stad omringen. Wie liever wilt ontspannen, kan de dag doorbrengen op een strand of in een baai. Alcúdia beschikt namelijk over veel “Calas” en “Platjas”, bijvoorbeeld de Cala des Clot, de Platja des Coll Baix en vele andere plaatsen die u uitnodigen om heerlijk te ontspannen. In de avond bezoeken we het leuke restaurant “Como en Casa”, die is direct gelegen aan de Port d’Alcudia. Hier kun je genieten van de avond in een gezellige sfeer met Spaanse specialiteiten.

Zeilvakantie Mallorca- De stadsmuur van Alcúdias

Dag 5: Port de Sóller

Na een uitgebreid ontbij met uitzicht op zee gaan we verder zeilen rond Mallorca. Eerst zeilen we terug naar Port de Sóller. Op onze route wacht ons nog een hoogtepunt: de Cap Formentor. De indrukwekkende kliffen markeren het noordelijkste punt van het eiland en wordt door de plaatselijke bevolking “Meeting of the Winds” genoemd. Op dit punt komen de zogenaamde “vier grote broers” samen, de winden Tramuntana, Ponet, Migjorn en Llevant. De steile kliffen, die reizen uit de diepe blauwe wateren, en de eenzame vuurtoren op het puntje van de kaap geven deze plek een unieke charme. Nadat we de tijd hebben genomen om het landschap op te nemen, varen we op weg naar Port de Sóller.

De grootste natuurlijke haven van Mallorca, in het kleine havenstadje Sóller die zich met slechts 2.700 inwoners aan de hoofdweg Palma-Port de Sóller gelegen is. Dit stadje is grotendeels bevrijd van het massatoerisme en heeft haar unieke flair behouden. Een bijzonder leuke ervaring is een ritje op de “Red Lightning”, die de hoofdstad van het eiland Palma verbindt met de stad Sóller. In open, houten wagens uit 1913 rij je de route langs weelderige sinaasappel- en citroenbomen en prachtige berglandschappen. Een ritje op de “Red Lightning” mag je onder geen beding missen!

Zeilvakantie Mallorca - Het adembenemende landschap van de Cap Formentor

Dag 6: Port d’Andratx

In het zuidwesten van Mallorca ligt de baai van Puerto de Andratx. Ervaren zeilers kunnen tussen Mallorca en het kleine eiland Dragonera, Port d’Antratx – een van de mooiste havens op het eiland – bereiken. Met haar verscheidenheid aan pijnbomen, sinaasappelbomen en amandelbomen die de stad omringen, ontstaat er een speciale Spaanse flair.

Voordat we verder gaan zeilen rond Mallorca en dus terug naar Palma, moet je met volle teugen genieten van de laatste dag. Erg geschikt hiervoor is een bezoek brengen aan het “Palau de Son Mas”, een kasteel-achtige imposante stadhuis met een aangrenzende botanische tuin. Of breng een bezoek aan de parochiekerk van Santa Maria, een kleine kerk in de gotische stijl, dat werd gebouwd in 1236. Port d’Andratx is vooral bekend om haar luxe jachten en zeilboten. Veel sterren en beroemdheden zijn de eigenaren van deze kostbare schepen. Dus hou je ogen open, misschien ontmoet je wel een beroemde acteur, atleet of politicus!

Uitzicht op Andratx

Dag 7: Palma

Na een overnachting in Adratx, zetten we koers richting Palma. Hier eindigt het zeilen rond Mallorca. Een onvergetelijke tocht rond het het populaire eiland in de Balearen.

Uitzicht op de haven van Palma de Mallorca

Heb je nu ook wel zin om in de zomer te zeilen rond Mallorca. Neem contact met ons op en wij helpen je bij een zeilboot huren op Mallorca. 😉

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *